Diós kevert

Hozzávalók:


(egy kisebb tepsi süteményhez)
4 tojás, 7 evőkanál porcukor, 8 dkg sertészsír, 5 evőkanál liszt, 12 dkg darált dió, 1 sütőpor. A tepsihez 1 evőkanál zsír és liszt.

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat zsírral és 5 evőkanál porcukorral habosra keverjük, majd kanalanként eldolgozzuk benne a darált diót.
A fehérjékből 2 evőkanál porcukorral kemény habot verünk, amit a diós masszába óvatosan beleforgatunk.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és így adjuk a piskótához. Amikor elkészültünk a sütemény alappal, a tepsit kikenjük zsírral, és liszttel megszórjuk. Beleborítjuk, és elegyengetjük benne a kevertet.
Előmelegített sütőben kisütjük.
Deszkára borítjuk, és közepes pogácsaszaggatóval félholdakat vágunk belőle. Tetejét porcukorral megszórjuk.