Egyszerü sajtos pogácsa

Hozzávalók:


50 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
3 dl tejföl
3 dkg élesztő
2 dl tej, teáskanálnyi cukor
25 dkg reszelt trappista sajt
3 teáskanál só
A tetejére:
1 tojássárgája
reszelt sajt trappista és, ha van parmezán keveréke

Elkészítés:


Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk. (a lisztet szitáljuk át mielőtt hozzáadnánk) Ha túl lágy a tészta adjunk még hozzá lisztet érzéssel, amíg szép cipót nem lehet belőle formálni.
Lisztezett deszkán körülbelül ujjnyi vastagra nyújtjuk, és félbehajtjuk, majd újra nyújtjuk. Mindezt 4-szer, 5-ször megismételjük.
Apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá.
Hagyjuk 15 percre magára, letakarva, a sütőpapíron, hogy kicsit megkeljen, majd 180 fokos sütőben (alul- felül sütéssel) 12 perc alatt, aranysárgára sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom, mind elfogyott, csak ajánlani tudom a leírt mennyiségből 3 nagy tepsi pogácsa lett.