Fahéjas almás gofri

Hozzávalók:


2 tojás
25 dkg liszt
3,5 dl tej
10 dkg puha vaj
8 dkg cukor
fél csomag sütőpor
pici só
1 tk. őrölt fahéj
pici szerecsendió
1 alma reszelve

Elkészítés:


A száraz hozzávalókat egy tálba öntjük és elvegyítjük egymással.
A cukrot az egész tojásokkal habosra keverjük, majd hozzáadunk egy kicsit a lisztes keverékből is. A puha vajat is hozzáadjuk, és habosra keverjük. Ezután felváltva adjuk hozzá a lisztet és a tejet. A legvégén belekeverjük a reszelt almát.
Ha nagyon sűrű lenne a massza, lehet még egy pici tejet hozzáadni. De a reszelt alma is elég levet ereszt, ezt vegyük figyelembe.
Ezután gofrisütőben megsütjük a gofrikat.
Meggyszósszal és tejszínhabbal tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp / megjegyzés:
Szerintem még egy picit több fahéj is mehet bele.