Gyümölcsmártás darával

Hozzávalók:


Gyümölcs
fahéj, cukor, citromlé
2 cs. főzőstejszinizü puding
Dara, étolaj.

Elkészítés:


Mi gyakran csinálunk almakompótot, fiúk is, és mi is nagyon szeretjük, akár tea helyett is jó :). Ahogy az készül, alma meghámoz, felkockáz, felrak vízbe főni, pár szem szegfűszeggel, egész fahéjjal, cukorral, citromlével ízesít. Na most ebbe jöhet bele szépen sorba a többi gyümölcs, kinek mi van, ill ízlés szerint.
Aztán inenn eltérő a sűrítés... nagyim pl szigorúan 2 cs. főzős, tejszín ízű pudingot használ hozzá, amit tejjel készít el, és azt adja hozzá u.úgy, mintha habarást készítene. De van aki vaníliapudingot, más puncsot, megint más epret használ. Szintén ízlések és pofonok.. Aztán aki merészebb, megbolondíthatja egy kis rummal, - elrontani nem fogja ;) Ha én készítem, akkor vagy veszek elő a fagyasztóból meggyet, vagy galád módon veszek egy üveggel a boltban, és a meggy levével csinálom meg a pudingot, az is megy a mártásba. Szóval lehet variálni, kinek hogy szimpatikus

A dara pedig: lábasba / serpenyőbe kevés olajon megpirítjuk a darát. Ha már szép aranybarna, felengedjük vízzel. Nagyi szerint, annyival, amit felvesz :D A dara szépen megdagad. Suliban, emlékeim szerint adtak hozzá húst is - de nálunk az kikopott mellőle