Isteni almás krémes

Hozzávalók:


40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 tojás sárga, 2 ek tejföl, 1 cs sütőpor

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.

TÖLTELÉK :
ALMÁS
1 ,5 kg alma héjastul lereszelveporcukor ízlés szerint,

fahéj



Az almát a cukorral és a fahéjjal megpároljuk és kihűtjük. / Én előző este elkészítettem / ha híg lenne, egy kis darált keksszel sűríthetjük

VANÍLIÁS KRÉM

- 2 db tojás, 2 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 ek liszt, 3 dl tej, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor

Elkészítés:


A tojást, a cukrokat, a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, kihűtjük.

- A vajat a porcukorral habosra keverjük a kihűlt krémhez adjuk és simára kikeverjük.

- A tésztát 3 részre osztjuk, lisztes felületen a tepsi méretére kinyújtjuk és külön - külön kb ( 20 x 30 - as ) zsírozott, lisztezett tepsi hátán előmelegített, 170 °C - on világosra megsütjük.

Összeállítás:

- Az alsó lapra az almás töltelék kerül, ráfektetjük a második lapot, kicsit lenyomkodjuk és erre simítjuk a krémet, a harmadik lappal befedjük.

Tetejét porcukorral meghintjük.

Egy éjszakát pihentettemm másnap reggel szeletelem!