Kolbászos tarhonya leves

Hozzávalók:


1 kg burgonya, 3 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökér, 25 dkg füstölt kolbász, 20 dkg tarhonya, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 evőkanál liszt, fél dl étolaj, só.

Elkészítés:


A krumplit megtisztítjuk, közepes nagyságú kockákra vágjuk, és bő, sós vízben megfőzzük.
Közben a zöldségeket megtisztítjuk, és a kolbásszal együtt felkarikázzuk.
A krumpli levét külön edénybe leszűrjük, ezt fogjuk felhasználni a leveshez. Egy nagyobb fazékban felmelegítjük az étolajat, és megpirítjuk rajta a tarhonyát. Megszórjuk liszttel, őrölt paprikával, és felengedjük a burgonya levével. Hozzáadjuk a zöldségeket, és puhára főzzük. Ezután beletesszük a kolbász karikákat, összerottyantjuk, és 10 perc múlva tálaljuk.
Aki szereti, tejfölt is tehet bele.