Lakodalmas fokhagymás hús

Hozzávalók:


(15 főre)
3 kg marhalapocka, 2 evőkanál zsír, 30 dkg füstölt szalonna, 3 fej fokhagyma, 3 evőkanál őrölt feketebors, ízlés szerint só.

Elkészítés:


A fokhagymát megtisztítjuk, és áttörjük.
Egy nagyobb lábas alját kizsírozzuk, majd megrakjuk szalonna darabokkal és bőrkével. A húst felszeleteljük, az inas részeket bevágjuk. Mindegyik szeletet besózzuk, és a sütőedénybe egymás mellé rakjuk. Amikor az első sorral elkészültünk, gazdagon megszórjuk fokhagymával, majd addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hús elfogy.
A tetejét megszórjuk őrölt borssal, és felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje.
Fedőt teszünk rá, és lassú tűzön kb. három órán át pároljuk. Idő közben az elpárolódott levet apránként pótolgatjuk, majd zsírjára sütjük.
Bátán ezt az ételt fontos kaláccsal együtt tették a lakodalmas asztalra.