Lekváros bukta

Hozzávalók:


60 dkg. liszt
csipet só
3 ek. cukor
2 tojás sárgája
1 tojás
3 dl. tej
6 dkg. olvasztott margarin
2,5 dkg. élesztő
lekvár
+ 1 tojás a lekenéshez.

Elkészítés:


Kevés cukros, langyos tejben elkeverjük az élesztőt kb. 10-15 perc alatt felfut.
A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztunk, a vajat csak a végén adjuk hozzá.
Letakarva, duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk, ujjnyi vastagra elnyújtjuk, majd kb. 8 cm-es négyzetekre vágjuk.
Mindre teszünk lekvárt, egyesével feltekerjük.
Egy tepsit sűtőpapírral kibélelünk, belesorakoztatjuk a tekercseket.
Akkora tepsibe tegyük, hogy az egymás mellé ültetett bukták teljesen kitöltsék.
Egy ruhával letakarjuk, hagyjuk ismét, kb. 30 percig kelni, ezalatt szépen megemelkednek.
A megkelt buktákat tojással lekenjük,majd szép pirosra sütjük.
Hagyjuk kicsit hűlni, csak ezután tépkedjük szét a buktákat.