Lekváros linzerkocka

Hozzávalók:


Tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg Rama
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 db tojás
1/2 citrom reszelt héja
1 evőkanál kakaó
1 evőkanál rum

Töltelékhez:
0,5 kg baracklekvár

Tetejére:
4 db tojássárgája
15 dkg porcukor

Elkészítés:


Elkészítjük a tésztát: a lisztet elmorzsoljuk a hideg Ramával, belekeverjük a porcukrot, a sütőport és a citromhéjat. A tojást is hozzáadjuk és összegyúrjuk a tésztát. Három részre osztjuk.

2.Az egyikbe belegyúrjuk a kakaót és a rumot. A második lapot lisztezett táblán egy 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tepsi aljára fektetjük és megkenjük a lekvár felével. Kinyújtjuk a kakaós tésztát is egy azonos méretű lappá és a lekváros, világos lapra helyezzük. Megkenjük a maradék lekvárral és az utolsó lapot is kinyújtva befedjük a süteményt. Ha megsült még forrón ráteszük a kihabositott tojássárgát a tetejére.