Leveles sajtos kifli

Hozzávalók:


70 dkg liszt, 15 dkg sajt, 1 dl tej, 2 tojás, 5 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 4 dl joghurt, 1 dl étolaj, 20 dkg vaj, 1 evőkanál só. A tetejére 1 tojás sárgája, 2 evőkanál étolaj, 15 dkg sajt.

Elkészítés:


A tejet egy evőkanál cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk megkelni.
A lisztet tálba borítjuk, beleütünk két tojást, adunk hozzá egy evőkanál cukrot, a megkelt élesztőt, és annyi joghurtot, hogy laza kelt tésztát kapjunk. Amikor kidolgoztuk, apránként adagoljuk bele az étolajat, és amennyiben szükséges, kevés langyos tejet.
Lisztezett deszkán is átgyúrjuk, majd kilenc cipót alakítunk belőle, amit fél óráig kelesztünk.
Közben a vajat egy evőkanál sóval habosra keverjük.
A sajt egyik részét lereszeljük, közben lisztben megmártjuk, hogy ne ragadjon. A másikat vékony hasábokra vágjuk.
A megkelt cipókból hármat lisztezett deszkán kerekre kisodrunk. Mindegyiket vékonyan átkenjük sós vajjal, majd egymás fölé helyezzük a három lapot. Úgy vágjuk fel, mint a tortát 12 cikkre. A háromszög alakú forma szélesebb végébe egy hasáb sajtot helyezünk, és ezzel együtt feltekerjük kiflinek. Így dolgozzuk fel a többi tésztát is.
Amikor elkészültünk, zsírral kikent tepsibe helyezzük, először felvert tojással, majd étolajjal átkenjük a tetejét, kicsit még a tepsiben is hagyjuk kelni, majd előmelegített sütőben szép színesre sütjük.