Lisztgombóc leves,,,most már Eta módra,,,:-)

Hozzávalók:


Zsir
Egy kis fej vöröshagyma
Pirospaprika
Őrölt bors,
Pár db. burgonya
30 dkg. liszt,



Elkészítés:


Egy fazékba kockákra metélek 1 kis fej voroshagymát amit kis olajon vagy zsíron karikákra metélt zöldségekkel kicsit át sütök.
Rakok rá egy kis piros paprikát, darált borsot s fel engedem vízzel.
Ízesítem étel ízesítővel, sóval,,,pár darab pucolt, kockákra vágott krumplit teszek bele,,,a leve legyen több.
30 deka lisztet teszek egy tálba, sót és a leves forró levével leöntöm úgy hogy fakanállal össze tudjam dolgozni közepes keménységre,,,közben forrósítok disznózsírt, 4 evőkanállal teszek a gombóc tésztájára,,,a zsír szinte sestyereg mikor rá teszem s a fakanállal újra összedolgozom majd kissebb gombócokat formálak melyeket bele rakom a levesbe,,,amikor a gombócok meg főnek fel jönnek a leves tetejére,,,ennyi az egész. Rántást nem teszek a levesre hiszen tele van a fincsi liszt gombolevesbe.