Meggykrém leves

Hozzávalók:


60 dkg magozott meggy a levével, 3 dl habtejszín, 3 kávéskanál őrölt fahéj, 6 db szegfűszeg, 15 dkg cukor.

Elkészítés:


A meggyhez öntünk egy kis vizet, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, cukrot, és az egészet összefőzzük. Kihűtjük.
Néhány szem meggyet, és a szegfűszegeket kivesszük belőle. A többit turmixgépben, kis fokozaton rövid ideig pürésítjük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és nagyobbra kapcsolva, kb. 30 másodperc alatt átforgatjuk. A kiszedett meggyszemeket beledobjuk.
Fagylaltos kelyhekbe, vagy pudingos poharakba tálaljuk, tetejére tehetünk tejszínhabot, őrölt fahéjt, és koronaként egy szem meggyet.