Mustár készítés

Hozzávalók:


Mustármag 3 evőkanál
fehérbor ecet
szénsavmentes ásványvíz
fél evőkanál méz
kg. fél teáskanál só
kurkuma

Elkészítés:


3 evőkanál mustármagot egy jénaiba raktam .. felöntöttem fehérbor ecettel el kell lepje teljesen... pár óra múlva teljesen felszívta .. ekkor felöntöttem szénsavmentes ásványvízzel úgy, hogy 1 újjnyi legyen rajta a víz... ebben hagyom 2 napot...
ekkor egy botmixerrel elkezdtem pürésíteni, de én a víz egy részét leöntöttem róla, és mikor szükséges volt öntöttem hozzá... ha mindet rajta hagyjuk akkor nagyon híg lesz...
kapott egy fél evőkanál mézet és kb fél teáskanál sót .. egy kávéskanál kurkumát .... ezzel mixeltem tovább.. kóstolni kell, mert kinek milyen a szája íze...
Mikor már többször mixeltem , akkor egy nagyméretű tea szűrön átpasszíroztam.. jó alaposan.. ez volt a legnehezebb része a dolognak.
Tulajdonképpen ennyi a munka folyamat, nekem így teljesen tökéletes lett, de ha valaki szereti tehet hozzá reszelt tormát, esetleg almát.
Mindenképpen egy klasszikust szerettem volna.. a párom szerint a bolti sehol nincs a nyomában.