Tökmagolajos krumplisaláta

Hozzávalók:


1 kg burgonya, 3 fej lilahagyma, só, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál cukor, 1 kávéskanál őrölt bors, csipetnyi őrölt koriander, fél dl étolaj, 1 dl tökmagolaj.

Elkészítés:


A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Megtisztítjuk, és karikákra vágjuk.
A lilahagymát is felkarikázzuk, és kevés sóval átforgatjuk. Salátalevet készítünk. Az ecetbe cukrot, sót, két deci vizet öntünk, ízesítjük őrölt borssal és korianderrel.
A krumplit a hagymával óvatosan összekeverjük, ráöntjük a salátalevet, és a kétféle olajat. Tálalásig félretesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Önmagában, vagy köretként is nagyon finom, ízletes, és egészséges étel.