Túrófánk

Hozzávalók:


25 dkg túró, 20 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 3 dl tejföl, 1 csipetnyi só, 4 evőkanál cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna. A sütéshez étolaj, a tetejére porcukor.

Elkészítés:


A lisztbe szódabikarbónát, sót, cukrot, túrót, és két tojás sárgáját teszünk. Tejföllel könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle. Ezt gyúródeszkán is alaposan átdolgozzuk, majd fél óráig pihenni hagyjuk.
Kisodorjuk, és nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. Bő olajban sütjük. Kicsit lassabban süssük, mint a hagyományos, szalagos fánkot, mert a túró miatt erre szükség van.
A zsiradékból kiszedve lecsepegtetjük, és porcukorral megszórva kínáljuk