Túrós-lekváros pite

Hozzávalók:


70 dkg liszt, 3 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 csipetnyi só, 3 evőkanál olvasztott zsír, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál tejföl, 4 tojás sárgája. A tepsi előkészítéséhez 1 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál liszt. A töltelékhez: 50 dkg túró, 2 tojás, 20 dkg cukor. A tetejére: 3 dl kajszibarack lekvár, 4 tojás fehérje, 6 evőkanál cukor.

Elkészítés:


Két dl langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
Amíg megkel, egy nagyobb tálba beleborítjuk a lisztet, csipetnyi sót, két evőkanál cukrot, két evőkanál tejfölt, és a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a felfutott élesztős tejet, az olvasztott zsírt. Összekeverjük annyi langyos tejjel, hogy kicsit lazább kelt tészta alapunk legyen, olyan nokedli sűrűségű. Akkor lesz jó, amikor fakanállal már simára dagasztottuk, és kicsi hólyagok képződnek a pite tésztában.
Egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral, és megszórunk liszttel. Beleborítjuk a masszát, és kelni hagyjuk legalább egy fél óráig.
Amikor jó a tészta, akkor a túrót a tojásokkal és a cukorral összekeverjük, és a pite tetején szétszórjuk.
Előmelegített sütőben félkészre sütjük.
Közben a tojások fehérjét habbá verjük, majd a cukrot beleszórjuk, és azzal együtt keményre kidolgozzuk.
Az elősütött tésztát vékonyan átkenjük kajszibarack lekvárral, és halmokban rátesszük a tojáshabot is. Visszatoljuk a sütőbe, és színesedésig sütjük.
Amikor elkészült, célszerű egy kicsit hűteni, utána szépen szeletelhető. Kockákra vágva kínáljuk.