Túrótorta

Hozzávalók:


25 dkg túró, 25 dkg gyümölcscukor, 3 teáskanál vaníliacukor, 10 dkg vaj, 1/2 liter tej, 2 dkg zselatin, 1 kisdoboz babapiskóta, friss gyümölcs vagy kompót
legfinomabb eperrel, banánnal, vagy barackkal.

Elkészítés:


A túrót villával nyomkodjuk össze, majd keverjük el a gyümölcscukorral, vaniliáscukorral és az olvasztott vajjal. A zselatint keverjük el 2 dl hideg tejben és öntsük hozzá a 2 dl meleg tejet. A zselatinos tejet öntsük a túróhoz, keverjük össze. Béleljük ki folpackkal egy őzgerincformát és öntsük bele a túrókrémet. Erre tegyünk egy rétegben barackbefőttet. A babapiskótát forgassuk meg a maradék tejben, majd szorosan egymás mellé rakjuk le a befőtt tetejére. Tegyük a hűtőbe dermedni.
Tálaláskor forditsuk ki a formából, húzzuk le a folpackot a tetejéről és gyümölccsel, babapiskótával díszitve tálaljuk.