Áfonyás lilakáposztasaláta hátszíncsíkokkal

Hozzávalók:


- 10 dkg áfonya
- 1 dl áfonyalekvár
- 1/2 dl almaecet
- 1 sárgarépa
- 1 lilakáposzta
- étolaj
- só
- 40 dkg hátszín
- 1 doboz póréhagymacsíra

Elkészítés:


A hátszínt besózzuk, kevés zsiradékon hirtelen megpirítjuk. Szép, piros kérget sütünk rá. A húst ezután áttesszük egy tűzálló tálba és a forró (200 fokos)sütőben körülbelül 15 perc alatt megsütjük. Közben a káposztát vékonyra legyaluljuk, a sárgarépát csíkokra vágjuk. A káposztát egy serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk. Amikor kezd összeesni, megsózzuk, kevés almaecetet öntünk rá, és összekeverjük az áfonyalekvárral. Ha kihűlt a káposzta, hozzáadjuk a sárgarépa-csíkokat is. Az elkészült, langyosra hűlt hátszínt csíkokra vágjuk és
elosztjuk a saláta tetején. Végül megszórjuk friss áfonyával meg a csírával.