Alma-szilva-körte mustban

Hozzávalók:


- 1 fahéjrúd
- 2 liter must
- 40 dkg kristálycukor
- 1 kg alma
- 1 kg körte
- 50 dkg szilva
- szegfűszeg
- 1 csipet nátrium-benzoát

Elkészítés:


A mustot felforraljuk a cukorral és a fűszerekkel. Ha már jól forr, beletesszük a meghámozott, cikkekre vágott almát, körtét és félbevágott, kimagozott szilvát. 2-3 percig főzzük – amíg a leve halvány rózsaszín lesz –, azután levesszük a tűzről, és a gyümölcsöt a levével együtt jól kimosott befőttesüvegekbe töltjük. A befőttek tetejére egy-egy csipet tartósítószert teszünk, majd az üvegeket lezárjuk. Egy nagyobb fazékba állítva 10-12 percig gőzöljük, azután a vízben hagyjuk kihűlni.