Almás gyümölcskenyér

Hozzávalók:


17,5 dkg teljes kiőrlésű liszt,
1 tk szódabikarbóna, 3 tojás,
1 tk sütőpor, fahéj, 4 alma,
20 dkg nádcukor, 1,5 dl dióolaj
vagy napraforgóolaj
10 dkg dióbél
vaj a forma kenéséhez

Elkészítés:


Az almákat meghámozzuk, majd a nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Félretesszük, majd egy másik tálban kikeverjük a tészta többi alkotóelemét. Közben a nádcukrot és a tojásokat fehéredésig kikeverjük kézi habverővel, majd hozzáöntjük az olajat. Belekeverjük a reszelt almát is. A masszát félretesszük. Összekeverjük a kétféle lisztet, szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, egy csipet sót és egy marék durvára vágott diót. Majd a száraz anyagokat beleforgatjuk a tojásos keverékbe, és sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott őzgerincformába 2/3-ig töltjük. 180 C fokos sütőbe tesszük és 40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).