Almás-mákos bomba meggyel és csokiöntettel

Hozzávalók:


- 1 pohár finomliszt
- 1 pohár darált mák
- 1 pohár kristálycukor
- 1 pohár étolaj
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 alma
- 1 tojás
Csokiöntet
- 1 dl étolaj, 10dkg cukor, 2ek kakaópor, 10dkg étcsoki
- 20 dkg meggy

Elkészítés:


Összekeverjük a lisztet, a mákot, a sütőport és a megtisztított, lereszelt almát. Egy másik edényben fehéredésig keverjük az egész tojást a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat is. A száraz hozzávalókat összedolgozzuk a cukros-olajos tojással. Négy sütésálló formát kivajazunk, kilisztezünk, majd a masszát elosztjuk ezekben. 150 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük.

Csokiöntet

Az öntethez kikeverjük az olajat a kakaóporral és a cukorral és másfél deci vízzel felfőzzük. Folyamatos kevergetéssel felolvasztjuk benne a csokoládét. Kevergetve langyosra hűtjük. Egy-egy tányérra borítjuk a mákos bombát és gazdagon leöntjük a csokoládémártással és meggyet adunk mellé.