Almás pite egyszerűen

Hozzávalók:


Tészta: igény szerint tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás, 1 csipet só
10 dkg kristálycukor
15 dkg vaj,35 dkg finomliszt
Töltelék: fahéj, cukor
1 cs vaníliás cukor
2 kg alma
1-2 evőkanál morzsa
ízlés szerint mazsola

Elkészítés:


Összegyúrjuk a tésztát: összemorzsoljuk a lisztet a vajjal, majd egy nagy tálban összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Két cipóra osztjuk, hideg helyen pihentetjük. Kibélelünk az egyikkel egy nagy tepsit. Megszórjuk 1-2 evőkanál édes morzsával. Rásimítjuk a tölteléket. Rátesszük a felső lapot, villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. Porcukorral megszórva, nagy kockákra vágva, még melegen tálaljuk.
A töltelékhez lereszeljük az almát, összekeverjük cukorral, hagyjuk állni egy keveset. Utána gyengéden kinyomkodjuk, hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a fahéjat és a mazsolát.