Ánizsos szilvamártás

Hozzávalók:


30 dkg szilva (Sajnos nincs idénye, de jobb híján fagyasztott szilvával helyettesíthetjük. Befőttel ne próbálkozzunk, a befőtt nem is tartozik a gyümölcs kategóriába, elveszti savasságát a túl édes lében.)
2 evőkanál barnacukor
2 dl száraz vörösbor
1 evőkanál balzsamecet
2-3 szem csillagánizs
1 db chili paprika (Helyettesíthető őrölt chilivel, ha nem tudjuk beszerezni, de így a mártás ízvilága kevésbé lesz karakteres.)
1 teáskanál étkezési keményítő
1 dkg vaj

Elkészítés:
Amennyiben friss szilvával dolgozunk, mossuk meg, magozzuk ki és negyedeljük fel őket, ha fagyasztottal, akkor csak az utolsó lépés szükséges. A cukrot kissé pirítsuk le, majd öntsük fel a vörösborral és a balzsamecettel.
Tegyük bele a csillagánizst és a feldarabolt chilit, majd 5-10 perc alatt főzzük vissza a felére.
A keményítőt keverjük el kevés hideg vízzel, majd, ha feloldódott adjuk a mártáshoz, így az nem lesz csomós.
Adjuk a mártáshoz a szilvákat, forraljuk egy percig, majd a tűzről levéve adjuk hozzá a vajat.

Elkészítés:


30 dkg szilva (Sajnos nincs idénye, de jobb híján fagyasztott szilvával helyettesíthetjük. Befőttel ne próbálkozzunk, a befőtt nem is tartozik a gyümölcs kategóriába, elveszti savasságát a túl édes lében.)
2 evőkanál barnacukor
2 dl száraz vörösbor
1 evőkanál balzsamecet
2-3 szem csillagánizs
1 db chili paprika (Helyettesíthető őrölt chilivel, ha nem tudjuk beszerezni, de így a mártás ízvilága kevésbé lesz karakteres.)
1 teáskanál étkezési keményítő
1 dkg vaj

Elkészítés:
Amennyiben friss szilvával dolgozunk, mossuk meg, magozzuk ki és negyedeljük fel őket, ha fagyasztottal, akkor csak az utolsó lépés szükséges. A cukrot kissé pirítsuk le, majd öntsük fel a vörösborral és a balzsamecettel.
Tegyük bele a csillagánizst és a feldarabolt chilit, majd 5-10 perc alatt főzzük vissza a felére.
A keményítőt keverjük el kevés hideg vízzel, majd, ha feloldódott adjuk a mártáshoz, így az nem lesz csomós.
Adjuk a mártáshoz a szilvákat, forraljuk egy percig, majd a tűzről levéve adjuk hozzá a vajat.