Anna tészta

Hozzávalók:


- 6 dkg kristálycukor
- 1,5 dl kávé
- 30 dkg finomliszt
- 2 dkg szalalkáli
- 1 tojás
- 6 dkg zsír
Krém
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 2 dkg finomliszt
- 10 dkg kristálycukor
- 2 dl tej
Tetejére
- 15 dkg kristálycukor
- 2 tojásfehérje

Elkészítés:


A cukrot világosbarnára pirítjuk, felengedjük a feketekávéval. Kihűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel, a szalalkálival, a tojással és a zsírral. Három részre osztjuk. Közepes méretű tepsi hátán világosra sütjük belőle a lapokat.
A krémhez a tejet a cukorral, a liszttel meg a tojássárgájákkal kikeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral kikevert vajat, és az egészet habosra keverjük. A főzött és a vajas krém finom együttesével egyenletesen megtöltjük a lapokat.
A tészta tetejére a tojásfehérjékből és a cukorból felvert kemény habot tesszük.