Aszalt paradicsomos, fetával töltött kenyér

Hozzávalók:


kb. 3 dl víz, 1 ek. tejpor, 2 tk. só, csipet aszkorbinsav, 2 ek. olívaolaj (az aszalt paradicsomról), 50 dkg BL80 liszt, 20 dkg öregtészta, 1 tk. cukor, 1 dkg élesztő
töltelék: 15-20 dkg fetasajt (ízlés szerint), 6-8 db aszalt paradicsom,
2 ág friss rozmaring, 3-4 szál bazsalikom, kevés bors,
1 ek.olajbogyó, kevés chilipehely

Elkészítés:


Tálba készítem az összes hozzávalót és rugalmas, hólyagos tésztát
dagasztok. Szükség szerint kevés vizet vagy lisztet lehet adni a tésztához, ha túl lágy vagy éppen túl kemény lenne. Kelesztőtálban duplájára kelesztem. Míg kel elkészítem a tölteléket:
Apróra vágom a paradicsomot, az olajbogyót, a zöldfűszereket és krémesre keverem a fetasajttal. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítom és három egyforma darabba vágom. Gömbölyítem őket és kb. 10 percig pihentetem. Ezután keskeny ovális formára nyújtom külön-külön a három darabot és elosztom rajtuk a krémet.
Feltekerem mindkét oldalról közepéig a tésztát. A találkozásuknál összecsípem őket. A három szálat lazán megfonom és sütőpapírral bélelt tepsin kelesztem tovább, míg jó duplájára nem kel. Ez kb. 1 óra.
A sütőt előmelegítem 220 fokra. A sütő aljába dobok néhány jégkockát. A tésztát 20 percig sütöm ezen a hőfokon, majd további 15 percig 200 fokon. Rácsra teszem hűlni és azonnal lepermetezem kevés hideg vízzel, ettől lesz szép fényes a héja.

Trükkök, tippek, praktikák:


Öregtészta: 50dkg fehér liszt, 3 dl víz, 1 teáskanál só, 1 dkg élesztő
Összegyúrjuk, 5-6 órán át langyos helyen tartjuk, majd kisebb adagokban mehet a hűtőbe ill. fagyasztóba.