Avokádó fagyi

Hozzávalók:


1 konzerv (400 g) kókusztej
1,5 avokádó
1 teáskanál citromlé
1/3 bögre barnarizs- vagy sima rizsszirup
A kókusztejet tedd mélyhűtőbe egy éjszakára.
A meghámozott, darabokra vágott avokádót tedd aprítóba a citromlével. Addig aprítsd, amíg sima masszát nem kapsz.
A kókusztejen lévő folyadéktól szabadulj meg, a sűrű krémet pedig verd fel egy habverővel habos állagúvá. Óvatosan keverd hozzá az avokádókrémet és a rizsszirupot is.
Öntsd a masszát egy tepsibe, amit lefedve tégy a fagyasztóba 4 órára.
Miután kivetted, várj 1-2 percet, hogy szobahőmérsékletűre olvadjon, és már élvezheted is!

Elkészítés:


1 konzerv (400 g) kókusztej
1,5 avokádó
1 teáskanál citromlé
1/3 bögre barnarizs- vagy sima rizsszirup
A kókusztejet tedd mélyhűtőbe egy éjszakára.
A meghámozott, darabokra vágott avokádót tedd aprítóba a citromlével. Addig aprítsd, amíg sima masszát nem kapsz.
A kókusztejen lévő folyadéktól szabadulj meg, a sűrű krémet pedig verd fel egy habverővel habos állagúvá. Óvatosan keverd hozzá az avokádókrémet és a rizsszirupot is.
Öntsd a masszát egy tepsibe, amit lefedve tégy a fagyasztóba 4 órára.
Miután kivetted, várj 1-2 percet, hogy szobahőmérsékletűre olvadjon, és már élvezheted is!