Ázsiai tésztasaláta garnélával

Hozzávalók:


2 személyre
200 g rizstészta
1 piros paprika (kimagozva és felszeletelve)
½ csésze cukorborsó
200 g garnélarák, megpucolva
friss bazsalikom levelek a tálaláshoz
Az ázsiai szószhoz:
1 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál friss chili, apróra vágva
2 teáskanál édes chili szósz
2 teáskanál méz
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
frissen facsart citromlé

Elkészítés:


1. Kapcsoljuk be a sütő grill funkcióját. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található instrukciók alaján, és az utolsó 2 percre tegyük a vízbe a piros paprikát és a borsót is. Szűrjük le, és tegyük félre.

2. Egy alacsony falú, sütésálló tálban keverjük össze a rákokat és a szósz 2/3-át. Grillezzük 5-7 percig, félidőben keverjük meg. Süssük addig, amíg a rákok teljesen átsülnek és rózsaszínűek lesznek. (Ha nincs grillezére lehetőség, extra forró wokban pirítsuk meg.)

3. Tegyük tányérra a tésztát a paprikával és a borsóval, helyezzük rá a rákokat, és locsoljuk meg a maradák szósszal és egy kis pecsenyelével. Bazsalikom levelekkel díszítve és citromlével meglocsolva tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák: