Babfánk csilis sültpaprika krémmel

Hozzávalók:


2 konzerv vörösbab konzerv
1 tojás
4 ek liszt
1 fej hagyma
1 tk sütőpor


4-5 kápia
1-2 chili
1-2 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve

olaj a sütéshez

Elkészítés:


A babokat hideg vízzel átöblítettem, lecsepegtettem, majd 2 ek meleg víz hozzáadásával ropotgépben pürésítettem. Ezt a sűrű masszát egy tálba öntöttem, hozzáadtam az apróra vágott hagymát, a tojást, a sütőporral lekevert kisztet, a sót és összekevertem.
Ujjnyi magasságú, forró olajba evőkanállal pogácsákat szaggattam és minden oldalukon aranybarnára sütöttem őket. papírtörlővel beborított tányéron lecsöpögtettem a felesleges olajat.
A kápiákat megmostam, félbevágtam, kiszedtem a magházukat és serpenyőben mindkét oldalukat megsütöttem (az a jó, ha a héjuk befeketedik). Lehet sütőben is sütni. Ezután műanyag tartóba tettem őket, lezártam, majd 15-20 perc múlva könnyedén lehúztam a felpuhult héjukat, ropotgépben összeturmixoltam a chili, a fokhagyma, a só és a citrom levének hozzáadása után.