Baconbe csavart harcsafilé turbolyás vajmártással

Hozzávalók:


50 dkg harcsafilé
10 dkg szeletelt bacon
só, bors
friss turbolya
A vajmártáshoz:
2 szál újhagyma
1 dl fehérbor
1 kk fehérbor ecet
15 dkg vaj
friss snidling
A körethez:
15 dkg jázmin rizs
1 db cukkini

Elkészítés:


1. Alufóliára szorosan egymás mellé tesszük a bacon szeleteket, rávágjuk a friss turbolyát, a harcsafiléből hengert formálunk, a bacon csíkokra helyezzük, majd feltekerjük. Végül az egészet alufóliába tekerjük és így sütjük ki serpenyőben olívaolajon kb. 15 perc alatt. Figyeljünk, hogy folyamatosan forgassuk, hogy mind a 4 oldala megpiruljon.

2. A csicsókát meghámozzuk, felkockázzuk, majd olívaolajon és vajon megpároljuk, végül egy papírtörlőn lecsepegtetjük.

3. Közben a jázmin rizst megfőzzük.

4. A cukkinit is felkockázzuk, majd ezt is megpároljuk a serpenyőben. Végül ugyanezt tesszük a kaliforniai paprikával is.

5. Egy lábasba öntjük a fehérbort és a fehérbor ecetet, hozzáadunk egy csillagánizst, ezen pároljuk meg a karikákra vágott újhagymát. Amikor a mártás besűrűsödött, hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, végül snidlinget vágunk bele. Jó étvágyat!