Bácskai rizseshús

Hozzávalók:


1/2 kg sertéshús
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kevés olaj a hagyma dinszteléséhez
ízlés szerint: só, őrölt bors,
őrölt kömény, petrezselyem
1-2-3 db paradicsom
1-2-3 db parika
1/2 kg "A" rizs
Cca. 1 liter víz

Elkészítés:


A hagymát feldaraboljuk, rátesszük az olajra, kicsit megpirítjuk, meghintjük sóval (hogy kidobja a levét) hozzáadjuk az ízlés szerint darabolt sertéshúst.
Jól kifehérítjük, befűszerezzük és beledobjuk a fokhagymát, a darabolt paradicsomot és paprikát. Borsozzuk és egy pici őrölt köményt teszünk bele.Húsz percig fedő alatt pároljuk és lassú tűzön saját
levében félkészre főzzük. Hozzáborítjuk a rizst, picit pörkölgetjük,
felengedjük a vízzel (ha sok levet eresztett a pörköltünk, akkor
kevesebb víz kell neki, a lényeg, hogy az összes folyadék mennyisége egy liter legyen), 20 percre újra lefedjük és készre pároljuk.

Petrezselyemmel, paprika szeletekkel díszitjük.