Bárány zsenge zöldségekkel

Hozzávalók:


2 evőkanál olívaolaj, 1 kg kicsontozott bárányhús kockákra vágva, 2 evőkanál finomliszt, 2 evőkanál paradicsompüré, 3 gerezd fokhagyma, 750ml csirkehús alaplé, 250ml száraz fehérbor, 6 szál friss kakukkfű, 3 babérlevél, 1 kg burgonya, kockákra vágva vagy apró burgonya egészben, 2 csokor zsenge kis méretű sárgarépa, hámozva
2 csokor újhagyma, megtisztítva, 300g zöldbab, 200g zöldborsó

Elkészítés:


Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban, dobjuk rá a bárányhúst és
pirítsuk meg 3-4 percig, kevergetve. Adjuk hozzá a lisztet, paradicsom-pürét és fokhagymát, majd főzzük 2 percig, megkeverve. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, babérlevelet és öntsük fel az alaplével és borral. Forraljuk fel. Csökkentsük a hőt, és fedő alatt főzzük 1 óra 10 percet. Adjuk hozzá a burgonyát, keverjük meg és főzzük tovább 30 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul. Közben a sárgarépát, borsót és zöldbabot sós vízben főzzük enyhén roppanós puhára. Mikor megfőtt a burgonya, a főtt zöldségeket keverjük a bárányhoz. Sózzuk, borsozzuk.
Tálaljuk forrón, friss, ropogós kenyérrel.