Báránycomb ceruzababbal

Hozzávalók:


- 1 kg ceruzabab
- 4 szál kakukkfű
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 2 citrom
- 5 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
- 1 kg kicsontozott báránycom

Elkészítés:


A báránycombot körülbelül 3 cm mélyen többször bevagdossuk. A bevágásokba sót, borsot és összezúzott fokhagymát dörzsölünk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A citromot felszeleteljük, azután a petrezselyemmel együtt a hús nyílásaiba tesszük. A báránycomb minden oldalát sózzuk és borsozzuk. A húst tepsibe fektetjük, majd leöntjük 1 dl vízzel és az olívaolajjal. Mellé dobjuk a kakukkfüvet, majd a sütő középső részében körülbelül 1 órán át lefedve pároljuk.
Közben gyakran locsolgatjuk a pecsenyelével. Közben megtisztítjuk a zöldbabot, enyhén sós vízben leforrázzuk, és 20 perccel a sütés vége előtt a hús köré rakjuk.