Báránycsülök fokhagymás-paradicsomos burgonyával

Hozzávalók:


- 4 báránycsülök
- 50 dkg fokhagyma
- 50 dkg vöröshagyma
- 50 dkg sárgarépa
- 50 dkg zeller
- 50 dkg fehérrépa
- 20 dkg zsír
- 2 szál petrezselyem zöldje
- 2 szál rozmaring
- só
Fokhagymás-paradicsomos steakburgonya
- 1,5 kg burgonya
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 1 szál bazsalikom
- só
- őrölt bors

Elkészítés:


A báránycsülköket besózzuk és 30 percig állni hagyjuk. Beletesszük egy nagyobb tepsibe, a fehérrépát, a sárgarépát, a zellert meg a vöröshagymát szeletekre vágva mellé helyezzük, majd hozzáadjuk az egész fokhagymát, a rozmaringot, a petrezselymet és a zsírt, végül lefedjük. Betesszük a sütőbe, és a csülköket 80 fokon 3-4 óra alatt lassan készre sütjük.

Fokhagymás-paradicsomos steakburgonya
A körethez a csülök zsírjában megpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a cikkekre vágott burgonyát meg a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, az egészet jól összeforgatjuk, és a burgonyát ropogósra megpirítjuk.