Báránypiláf bulgurral

Hozzávalók:


50 dkg kicsontozott, kockára vágott bárányhús, 25 dkg hámozott, összevágott paradicsom, 50 dkg bulgur, 4 evőkanál vaj, 1 fej finomra vágva hagyma, 1 teáskanál őrölt római kömény, 7 és fél dl meleg víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint só, petrezselyem, menta, citrom

Elkészítés:


A vajat közepes tűzön felmelegítjük, a hagymát 7-8 perc alatt világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a bárányt, kevergetve minden oldalát 8-10 perc alatt megpirítjuk. Belekeverjük a paradicsomot és a római köményt. Sózzuk, borsozzuk.
A tűz hőfokát csökkentjük. A serpenyőt lefedjük. A húst 35-40 percig
pároljuk. Ha a leve nagyon lefőne, kevés vízzel pótoljuk.
Belekeverjük a bulgurt, 5 percig főzzük, felöntjük vízzel. Lefedjük és 25 percig főzzük. Forrón tálaljuk. Petrezselyem és menta levelekkel megszórjuk és citrommal meglocsoljuk.