Baszk csirke

Hozzávalók:


15 dkg kolbász, 6 csirkecomb, 1 kaliforniai paprika, 1 fej lila hagyma,
1 gerezd fokhagyma, 2 nagy ág kakukkfű, 1 kis doboz koktélparadicsom,
2 dl száraz fehérbor, friss bazsalikom, olívaolaj, édes fűszerpaprika, só,
bors, kenyér

Elkészítés:


A kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőbe tesszük, átsütjük. A csirke-combokat kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a kolbász kisült zsírján néhány percig pirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A helyére beledobjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, paprikát és felöntjük a fehérborral, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet és a félbevágott paradicsomokat is. Pár perc forralás után visszatesszük a csirkecombokat és a kolbászokat, és körülbelül fél órán át főzzük, amíg a hús meg nem puhul. A legvégén paprikával fűszerezzük.

Friss kenyérrel tálaljuk.