Béarni mártás

Hozzávalók:


Hozzávalók

fél dl fehérborecet
fél dl fehérbor
2 salotta
néhány szál friss tárkony
3 tojás sárgája
25 dkg vaj
Elkészítés
A bort és az ecetet elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a finomra aprított salottát, majd sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadunk friss tárkonyt, és 10-12 perc alatt az ecetes, boros lét beforraljuk.
Ha kész leszűrjük.
Közben a vajat egy serpenyőben felmelegítjük és amikor már habja képződik, akkor ezt leszűrjük, és félretesszük, hogy egy kicsit lehűljön.
Egy külön edényben előkészítjük a tojássárgájákat és hozzákanalazzuk a 3 evőkanálnyira beforralt fehérboros, salottás, tárkonyos ecetet, és egy elektromos kézi keverővel összekeverjük.
Majd vízgőz fölött, egy edényben – fontos, hogy a víz ne érje el az edény alját – tojásos keveréket, addig keverjük, amíg világos színt kap.
Ezután szintén folyamatos keverés mellett nagyon lassan hozzáöntjük az olvasztott vajat is a besűrűsödött tojássárgájához. Végül hozzákanalazunk egy evőkanálnyi finomra aprított tárkonyt és ezzel is elkeverjük.

Elkészítés:


Hozzávalók

fél dl fehérborecet
fél dl fehérbor
2 salotta
néhány szál friss tárkony
3 tojás sárgája
25 dkg vaj
Elkészítés
A bort és az ecetet elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a finomra aprított salottát, majd sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadunk friss tárkonyt, és 10-12 perc alatt az ecetes, boros lét beforraljuk.
Ha kész leszűrjük.
Közben a vajat egy serpenyőben felmelegítjük és amikor már habja képződik, akkor ezt leszűrjük, és félretesszük, hogy egy kicsit lehűljön.
Egy külön edényben előkészítjük a tojássárgájákat és hozzákanalazzuk a 3 evőkanálnyira beforralt fehérboros, salottás, tárkonyos ecetet, és egy elektromos kézi keverővel összekeverjük.
Majd vízgőz fölött, egy edényben – fontos, hogy a víz ne érje el az edény alját – tojásos keveréket, addig keverjük, amíg világos színt kap.
Ezután szintén folyamatos keverés mellett nagyon lassan hozzáöntjük az olvasztott vajat is a besűrűsödött tojássárgájához. Végül hozzákanalazunk egy evőkanálnyi finomra aprított tárkonyt és ezzel is elkeverjük.