Bécsi túrótorta

Hozzávalók:


35 dkg liszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj (v. 17 dkg zsír)
1 db tojás
1 cs vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor
csipet só
reszelt citromhéj
50 dkg túró, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 7 dkg kristálycukor
4 dkg étkezési keményítő, 5 db tojás, 2 cs vaníliás cukor, reszelt citromhéj


Elkészítés:


A lisztet és a vajat(zsírt) tegyük be kb. 20 percre a fagyasztóba, hogy kellően lehűljenek. Ezután vegyük ki és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjünk hozzá a csipet sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéjat. Ezután csináljunk a közepébe egy mélyedést, majd üssük bele az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Ezután tegyük be a hűtőbe 30 percre, hogy a tészta kellően lehűljön. A vajat keverjük krémesre a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal.Ezután keverjük hozzá a túrót, majd egyesével a tojások sárgáját, végül pedig az étkezési keményítőt. A tojások fehérjét a kristálycukorral verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a túrós masszához. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd helyezzük bele a kinyújtott tésztát úgy, hogy a forma oldalát is befedje.Ezután óvatosan öntsük bele a tölteléket és egyenletesen simítsuk el a tetejét. Helyezzük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten süssük 40 percig, majd alufóliával fedjük le a tortaforma tetejét és süssük még 30 percig. A sütőből kivett torta tetejéről vegyük le a fóliát, majd a formában hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a tortát, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.