Bibimbap-rizses marhahúsos egytálétel(korea)

Hozzávalók:


30 dkg főtt rizs, 1 cukkini, 1 kaliforniai paprika,1 sárgarépa, 25 dkg darált marhahús, szójaszósz, fokhagyma, 25 dkg barna csiperke,szójacsíra,1 tojás, 2 csokor retek, só, cukor, gyömbér, újhagyma zöldje, chilipaszta,10 dkg friss spenót, 2 csokor medvehagyma, szezámolaj,1 kígyóuborka, szezámmag, szójaszósz

Elkészítés:


Reteksaláta
A retket negyed cikkekre vágjuk, és összekeverjük fél-fél kávéskanál cukorral valamint sóval. Hagyjuk, hogy levet eresszen.
Egy kevés friss gyömbért reszelünk rá. Chilipasztával és felkarikázott újhagyma zöldjével összeforgatjuk. Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit összeérni.
Medvehagymás spenótsaláta
Egy serpenyőben kevés szezámolajon megfuttatjuk a spenótot és a felvágott medvehagymát. Sózzuk, borsozzuk és fokhagymát reszelünk bele. Pár csepp szójaszósszal meglocsoljuk, és szezámmaggal megszórjuk.
Uborkasaláta
A vékonyra szeletelt uborkát megszórjuk szezámmaggal, és megöntözzük egy kevés szójaszósszal.
Bibimbap
A rizst előre megfőzzük. Egy forró serpenyőben, kevés olívaolajon megforgatjuk a gyufaszálra vágott sárgarépát. Nem kell sokáig sütni, hagyjuk meg roppanósnak. A többi felcsíkozott zöldséget is sorban átforgatjuk a forró olajban: a kaliforniai paprikát, a cukkinit és a gombát. A forró, olívaolajos serpenyőben a darált húst is a reszelt fokhagymával együtt hirtelen átpirítjuk. Meglocsoljuk egy kevés szójaszósszal. A sütési idő végén egy kis cukorral megszórjuk. Tálaláskor a tényér közepére szedjük a rizst, a tetejére csúsztatunk egy tükörtojást, és köré rendezzük a zöldségeket.