Birsalmás bárányhús

Hozzávalók:


4 db hámozott, kockára vágott birsalma, 60 dkg kockára vágott bárányhús, 1 és ¼ dl fehérbor, 3 fej apróra vágott vöröshagyma
1 maréknyi finomra vágott petrezselyemzöld vagy 1 maréknyi finomra vágott korianderlevél, ízlés szerint só

A sütéshez: vaj vagy olaj

Elkészítés:


A húst ízlés szerinti kockákra vágjuk, a hagymával együtt mély serpenyőben a forró zsiradékon megpirítjuk, majd fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Felönt­jük a fehérborral és annyi vízzel, hogy a húst ellepje, megsózzuk, lefedjük, legkisebb lángon kb. 60 perc alatt megpároljuk. Közben meghámozzuk a birsalmát, eltávolítjuk a magházát, a gyümölcs húsát tetszőleges kockákra vágjuk.
Hozzáadjuk a húshoz, és az ételt fedő alatt addig főzzük, amíg a birsalma is megpuhul. Sóval ízesítjük, tálalás előtt megszórjuk a korianderrel vagy a petrezselyemmel.