Birsszuflé

Hozzávalók:


3 kisebb birsalma, 1 ek. vaj,
6-7 ek. méz, vanília,
kb. 1 dl fehérbor,
2 tojás sárgája,
2-3 ek.cukor, 1 dl tej,
150 g birspüré,
3 tojás fehérje

Elkészítés:


A birsalmákat meghámoztam, kockára vágtam. Teflon serpenyőben felolvasztottam a vajat, beletettem a mézet és pár percig karamelizáltam. Ezután adtam hozzá a gyümölcsöt. Egy tk. vanília is került rá, majd alá öntöttem a fehérbort. Lefedve puhára pároltam. Ezután botmixerrel pürésítettem. Kevés bort öntöttem hozzá, de csak annyit, hogy kb. burgonyapüré sűrűségű legyen. A sütőt bekapcsoltam 190 fokra, hat szufléformát kivajaztam, vastagon körbecukroztam. Míg melegedett a sütő összeállítottam a szuflét. A tojások sárgáját habosra kevertem a cukorral, hozzáadtam a vaníliát, a birspürét, majd a tejjel simára kevertem. A tojásfehérjéket egy csipet sóval habbá vertem, majd óvatosan a krémhez kevertem. Elosztottam a hat formában. 11-12 percig sültek a sütőben, figyeltem, míg emelkedett addig hagytam, utána azonnal kivettem.