Bóbitás spárgaleves

Hozzávalók:


- 1 liter tyúkhúsleves (leveskockából)
- 30 dkg leveles tészta
- 60 dkg fehér spárga
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl tejszín
- 2 késhegynyi szerecsendió
- 10 dkg sonka
- 1 tojás
- 1-1 evõkanál tej és szezámmag
- õrölt bors
- só

Elkészítés:


Vizet forralunk, feloldjuk benne a leveskockát, beletesszük a meghámozott spárgát, lefedjük, és a forrástól számítva 30 percig kislángon fõzzük. Beletesszük a finomra vágott petrezselymet, a tejszínt, a szerecsendiót, megsózzuk, megborsozzuk, és még 5 percig fõzzük. Hõálló csészékbe adagoljuk a levest, és beleszórjuk a kis kockákra vágott sonkát. A tojást összekeverjük a tejjel. A tésztát széthajtogatjuk, vékonyra kinyújtjuk, és a csészék átmérõjénél nagyobb köröket vágunk ki belõle. Megkenjük a tojásos tejjel, és a csészék széléhez ragasztjuk, majd a tetejükre maradék tojásos tejet kenünk. Szezámmaggal megszórjuk, 15 percre forró sütõbe tesszük, és amikor elkészült, azonnal tálaljuk.