Bodzavirágos-túrókrémes sütemény

Hozzávalók:


6 tojás, 6 ek liszt,
6 evőkanál kristálycukor
Krém: 2 lapzselatin,
reszelt citromhéj,
3,5 dl bodzavirágszörp,
3 tojás, 1 csipet só,
25 dkg tehéntúró,
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


Először a piskótát sütjük meg, a szokásos módon. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rákanalazzuk a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze. Kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük, és kb. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. A krémet rákenjük a piskótára, és egy éjszakán át hideg helyen dermedni hagyjuk. A tetejét tetszés szerint díszíthetjük, leönthetjük citromos zselével, de anélkül is finom, különleges zamatú édesség. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A szörpöt kikeverjük a tojássárgájákkal, csipet sóval, vaníliás cukorral és az áttört túróval. A szörpből keveset elvéve feloldjuk benne a zselatint, kihűtjük, majd belekeverjük a bodzás túrókrémet, a tojásfehérje kemény habját, a reszelt citromhéjat.
Bodzaszörp lásd Italok.