Börek trió (kecskesajtos,bárányos,kacsás)

Hozzávalók:


Sajtos. 1 csomag réteslap, 5 dkg vaj, 2 tojás, 15 dkg krémes natúr kecskesajt
só, bors
Bárányhúsos: 1 csomag réteslap, 25 dkg darált bárányhús, 5 dkg hámozott natúr pisztácia, őrölt koriander, római kömény, petrezselyem
olívaolaj, só, bors, cayenne bors
Kacsahúsos. 1 csomag réteslap, 5 dkg vaj, 1 tojás, 1 kacsacomb, 2 vöröshagyma , 1 ek kacsazsír fahéj kakukkfű 2 aszalt datolya szezámmag só

Elkészítés:


Kecskesajtos

A krémes kecskesajtot sóval, borssal és egy tojással kikeverjük.

Bárányhúsos

A darált húst sózzuk, borsozzuk és őrölt korianderrel, illetve római köménnyel
fűszerezzük. A felaprított petrezselyemmel, a pisztáciával és egy evőkanál
olívaolajjal elkeverjük.

Kacsahúsos

A felszeletelt vöröshagymát sózzuk, és kacsazsíron lassan édesre, arany színűre
karamellizáljuk. Amikor kész, megszórjuk fahéjjal és friss kakukkfűvel.
Közben a sült kacsahúst leszedegetjük a csontról, és a fahéjas hagymával, és a a
felaprított datolyákkal együtt hozzákeverjük.

Összeállítás

A réteslapokat közvetlenül felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, és egy
tiszta, nedves konyharuhára terítsük ki, így a felhasználás előtt nem szárad
ki, és nem töredezik meg.
A réteslapot kenjük meg olvasztott vajjal, és pakoljuk rá a töltelékeket. A
formát is variálhatjuk: téglalap, háromszög illetve "tavaszi tekercs", alakban
is elkészíthetjük.

Végül egy felvert tojással megkenjük a batyukat. A kacsahúsost megszórjuk
szezámmaggal, a bárányhúsost cayenne borssal, a kecskesajtost pedig fekete
hagyma maggal.

200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt arany színűre sütjük.