Borjúkaraj borítékban

Hozzávalók:


. 2 vékony szelet borjúkaraj (kb. 20 dkg.)
. 2 közepes burgonya
. 1 fej hagyma
. 1 kápia paprika
. 1 ek. vaj
. olívaolaj
. só, bors, friss rozmaring és kakukkfű

Elkészítés:


Egy sütőpapírt köralakúra vágok és egy sütőlapra fektetem.Az alaposan megmosott burgonyát héjastól vékony, 5 mm-es szeletekre vágom, meglocsolom kevés olívaolajjal, megsózom és a sütőpapír kör egyik felére halmozom.A borjúszeleteket vékonyra klopfolom két fólialap között, majd sózom borsozom és a krumplikarikákra fektetem.
A hagymát és paprikát is felszeletelem, ráteszem a húsokra, megsózom és borsozom.Rátépkedem a friss rozmaringot és kakukkfüvet, egy kanálnyi vajat teszek a tetejére.Ráhajtom a papír másik felét, összefogom és a széleit többször hajtogatva körben lezárom mint egy borítékot, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 25 percre.Azután a sütőt átkapcsolom grillfokozatra, a papír tetejét széthasítva kissé kihajtom és visszateszem a sütőbe, kicsit pirítani.
Tálaláskor az egészet egyben átcsúsztatom egy tányérra, majd a borítékban maradt
vajas szafttal meglocsolom. Friss, apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük.