Borjúláb rántva majonézes burgonyával

Hozzávalók:


- olaj a sütéshez
- egész bors
- őrölt fehérbors
- só
- 10 dkg póréhagyma
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg tejföl
- 30 dkg majonéz
- 1 kg burgonya
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 20 dkg finomliszt
- 5 dkg fokhagyma
- 20 dkg vöröshagyma
- 5 babérlevél
- 60 dkg borjúlábszár

Elkészítés:


A borjúlábat a patánál hosszában végigvágjuk csontig, valamint a csont két végén körbemetsszük. Ezután beletesszük egy lábasba, felöntjük vízzel, hogy ellepje, adunk hozzá sót, egész fekete borsot, babérlevelet, vöröshagymát, fokhagymát. Addig főzzük, amíg a lábból szinte ki nem esik a csont. Ezután kivesszük a főzőléből és hagyjuk kihűlni. Eközben a burgonyát megfőzzük héjában, megpucoljuk. Karikára vágjuk és bekeverjük a majonézzel, tejföllel, sóval,
őrölt fehérborssal, porcukorral és a hajszálvékonyra felkarikázott
póréhagymával. Kicsontozzuk a kihűlt lábat, majd teljesen szárazra töröljük, hogy sütés közben ne dobja le a panírt magáról. Végül a szokásos módon panírozzuk és bő olajban kisütjük.