Borleves mazsolás piskótával

Hozzávalók:


Borleves
- 1 liter fehérbor
- 60 dkg fehér szőlő
- kristálycukor
- 1 citrom
- 4-5 db szegfűszeg
- só
- 3 dl tejszín
- 2 evőkanál finomliszt
- fahéj
Piskóta
- 1/2 csomag sütőpor
- 5 evőkanál finomliszt
- 3 evőkanál porcukor
- 3 tojás
- 10 dkg mazsola

Elkészítés:


Egy liter vizet felteszünk forrni a szegfűszeggel, a fahéjjal, a citrom-héjjal meg egy csipet sóval. Ízlés szerint cukorral édesítjük. Addig forraljuk, amíg a fűszerek kiadják az ízüket, aztán kiszedjük őket a fazékból, az illatos léhez pedig hozzáöntjük a bort, és azzal újra felforraljuk. A lisztet kikeverjük a tejszínnel, és besűrítjük vele a levest. Beletesszük a leszemezett szőlőt, majd pár perc alatt az egészet összeforraljuk. A borlevest tálalásig hideg helyre tesszük.

Piskóta
A piskótához a sütőt 160 fokra előmelegítjük, a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét félkeményre felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és azzal kemény habbá verjük. Utána apránként beleengedjük a tojások sárgáját, minden adag után keményre verve a habot. Végül fakanállal óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet meg a mazsolát. A tésztát sütőpapírral kibélelt kisebb formába öntjük és 15-20 perc alatt megsütjük.