Borsófőzelék

Hozzávalók:


50 dkg friss vagy
mirelit zöldborsó,
1-2 evőkanál cukor,
3 púpozott ek finomliszt,
2 evőkanál olaj,
2 dkg vaj, 2 dl tej,
egy csokor nagyon
apróra vágott petrezselyemzöld, só.

Elkészítés:


A borsót annyi vízben, amennyi ellepi a cukorral és sóval puhára főzzük. (Ha friss, zsenge borsóból készíted, ne vízben főzd! Önts a fazékba egy nagyon pici olajat, arra tedd a borsót, fedd le az edényt, és lassú tűzön, kis lángon párold meg a borsót saját levében. Utána öntsd föl vízzel.) Amikor megpuhult, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, felöntjük 2 dl tejjel. A vajból, pici olajból vajas rántást készítünk, egy késhegynyi pirospaprikát teszünk bele és a borsóhoz öntjük. A főzeléket gyakran kevergetve újra felforraljuk, majd az újbóli forrás után mérsékelt tűzön még öt percig főzzük.