Brik

Hozzávalók:


1 csomag réteslap
1 kg főtt krumpli
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
40 dkg csirkemell
kurkuma
1 csokor menta
10 dkg sajt

bors
1 tojás
3 dl olaj
tálaláshoz: zöldfűszerek, bambusznyárs

Elkészítés:


A briket töltik Tunéziában hallal, tojással, majd bő olajban kisütik, és ropogós tészta batyu lesz belőle, amit utcai sütőknél is lehet kapni. Ez a változat csirkemellel, sok fűszerrel készül, és remek vendégváró is.
A főtt krumplit összetörjük, a mentát pedig felaprítjuk.
A csirkemellet megdinszteljük aprított hagymával, sóval, borssal, kevés kurkumával és fokhagymával.
Egy kevés olívaolajat és vizet teszünk hozzá, majd az egészet készre pároljuk, feldaraboljuk.
Hozzáadjuk a felaprított mentát és a csirkemellet a krumplihoz. Megsózzuk és megszórjuk sajttal.
Elővesszük a réteslapot és kettévágjuk.
Az első rétegbe beletöltjük az elkészült masszát és szivar alakúra, egy ujjnyi vastagra szorosan felcsavarjuk.
A végét lekenjük tojással és azt is felcsavarjuk, majd ezt annyiszor megismételjük, amíg el nem fogy a töltelékünk.
Egy serpenyőbe felforrósítjuk az olajat és kisütjük a tekercseket.
Rászúrjuk a bambusznyársra és korianderágyon tálaljuk.