Burek marhahússal

Hozzávalók:


1 csomag leveles tészta
40dkg darált marhahús
2-3 gerezd fokhagyma
olaj, só, bors, arab fűszerkeverék(vagy pici őrölt kömény, fahéj)
1 nagy csokor petrezselyem, 1 tojás
1 kisebb cukkini és/vagy sárgarépa (elhagyható)
zsemlemorzsa
tejföl a kenéshez és szezámmag

Elkészítés:


A leveles tésztát az utolsó pillanatban vesszük ki a hűtőből, hogy ne melegedjen fel. Elkészítjük a tölteléket. Kevés zsiradékon megpirítjuk a marhahúst. Ha megpirult, megsózzuk, megfűszerezzük és beletesszük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. Ha szeretjük, ilyenkor tesszük hozzá a lereszelt, besózott, kinyomkodott cukkinit és/vagy répát. A tölteléket megfoghatjuk egy tojással.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk a leveles tésztát. Megszórjuk zsemlemorzsával és elterítjük rajta a tölteléket. Feltekerjük, mint a beiglit, óvatosan meghúzogatjuk(vékonyítjuk) és csigaalakba feltekerjük. Beleemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Lekenjük tejföllel, megszórjuk szezámmaggal és 200 °C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Szeletelve tálaljuk.