Burek spenóttal és fetával

Hozzávalók:



1 csomag leveles tészta
50dkg friss vagy fagyasztott leveles spenót
2-3 gerezd fokhagyma
olaj, só, bors
20 dkg feta
zsemlemorzsa
tejföl a kenéshez és szezámmag


Elkészítés:


A leveles tésztát az utolsó pillanatban vesszük ki a hűtőből, hogy ne melegedjen fel. Elkészítjük a tölteléket. Kevés zsiradékon megdinszteljük a megtisztított, megmosott spenótot.A mirelittet kiolvasztjuk és jó lecsöpögtetjük. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a borsot, megsózzuk picit. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk a leveles tésztát. Megszórjuk zsemlemorzsával és elterítjük rajta a spenótot, elmorzsoljuk rajta a feta sajtot. Feltekerjük, mint a beiglit,
óvatosan meghúzogatjuk(vékonyítjuk) és csigaalakba feltekerjük. Beleemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Lekenjük tejföllel, megszórjuk szezámmaggal és 200 °C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Szeletelve tálaljuk.